O APOLKA restaurant

O APOLKA restaurant

Reštaurácia APOLKA nesie meno po legendárnej rafinérii Apollo, ľudovo nazývanej Apolka. Táto rafinéria bola založená v roku 1895 a stala sa jedným z kľúčových priemyselných podnikov v Bratislave.

Reštaurácia sídli v historickej budove Apollo klubu, ktorý bol začiatkom rokov 1910 -1917 zriadený ako kancelárska a riaditeľská budova rafinérie Apollo.

V reštaurácií APOLKA  sa môžete ponoriť do jedinečnej atmosféry, ktorá kombinuje historický šarm s moderným dizajnom a rešpektom k jej histórií.

 

Naša kuchyňa ponúka tradičné jedlá starej Prešporskej kuchyne  v novom, modernom šate, pričom náš šéfkuchár PETER KYSUCKÝ a jeho tím sa sústredí  na využitie lokálnych, čerstvých surovín, ktoré sú kľúčom k autentickým, no súčasne moderným chuťovým zážitkom. Naše jedlá sú pripravované s dôrazom na detail, rešpektom k tradícii a odvahou experimentovať.

Ponúka moderné priestory reštaurácie a rozsiahlu záhradu s letnou terasou a detským ihriskom.

Tento jedinečný koncept reštaurácie bol navrhnutý tak, aby sa stal ideálnym miestom na stretnutia s priateľmi, pracovné obedy, oddych po práci, večeru vo dvojici či oslavy alebo spoločenské eventy, pri ktorých je možnosť aj uzavretia celého areálu reštaurácie.

 

Príďte si vychutnať výnimočnú gastronómiu, kde polievky a omáčky nalejeme pred vašimi očami a vy objavíte kúsok histórie Bratislavy v príjemnom prostredí APOLKY. V úplnom pokoji, blízko pulzu mesta.

Tešíme sa na Vašu návšetvu. 

 

 

Niečo o našich dodávateľoch....

VÍNNA KARTA : 

Naša vínna karta je poctou historickému regiónu, Rakúsko - Uhorska. V duchu tradícií sme starostlivo vybralí vína, ktoré odrážajú miestne dedičstvo a vinársku zručnosť týchto krajín v najväčšom zastúpení Slovenska, Rakúska, Česka, či Nemecka.


MÄSO A LOKÁLNE SUROVINY:
Produkty, s ktorými v APOLKA restaurant pracujeme sú poctou miestnym farmám a remeselným producentom. V duchu podpory lokálnych zdrojov a kuchyne starého Prešporku v modernom šate, sme starostlivo vybrali suroviny, ktoré zaručujú čerstvosť a vysokú kvalitu.

Pre kuracie mäso spolupracujeme napríklad s farmou Topoľnica, ryby berieme z Rybárstva Stupava, ktoré sa špecializuje na chov sladkovodných rýb. Hovädzie dovážame napríklad z Rakúska a Česka. Syry pochádzajú z remeselnej syrárne Cheesio v Dolných Salibách, kde sa každému kúsku venuje osobitá pozornosť.

PIVO ERB:
Naša pivná ponuka je poctou kvalitnému remeselnému pivovarníctvu. Čapujeme slovenské pivo ERB z Banskej Štiavnice, ktoré sa pýši vysokou kvalitou a starostlivým spracovaním. Pivovar ERB kladie dôraz na používanie čisto prírodných surovín a dostatočne dlhú dobu zrenia, čo zaručuje výnimočný chuťový zážitok.
V našej ponuke nájdete rôzne druhy piva ERB, vrátane čapovaného svetlého ležiaka a nealkoholického piva, či ich tmavého špeciálu a pýchou pivovaru -Braxatoris. ERB pivo je vyrábané s maximálnou precíznosťou a rešpektom k tradičným postupom, pričom sa používa moderná technológia a dlhodobá zrelosť pre dosiahnutie najlepšej chuti.
Vychutnajte si prémiové a poctivé pivá v prostredí našej útulnej reštaurácie na Mlynských nivách, priamo oproti najvyššiemu bytovému domu na Slovensku - Klingerka.

Rezervovať